Sporcu Yaz-Kış Kamplarımız
Kulübümüz sporcularımızın performanslarını arttırmak amacıyla her sene Yaz-Kış olmak üzere iki sporcu kampı düzenlenmektedir. Kamplarımıza Kulübümüz sporcuları haricine diğer illerden, ülkelerden sporcu kabulü olmaktadır. Ulusal ve Uluslar arası kamplar düzenlemekteyiz.
SPOR
Çocuklarımızın bedensel gelişimine yardımcı olmakla birlikte kendine güveninin artmasını, heyecanını ve stresini kontrol altına almasını ve kendi bedeninin bilincine varmasını sağlar. Spor faaliyetleri ile çocuklarımızın zekasal etkinliği artar. Spor aktiviteleri beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler tarafından verilecek, her branşta turnuvalar düzenlenecek, kazananlar ödüllendirilecektir. Spor faaliyetleri her gün sabah sporu ile başlar. Sabah sporuna tüm kamp birlikte çıkar. Gün içindeki spor aktivitelerine günlük programları dahilinde grup olarak katılırlar. Kamp süresi boyunca basketbol, voleybol, futbol, gibi takım sporları yapılmaktadır. Bu dallarda grup olarak takımlar çıkarır ve turnuvalara katılırlar. Gruplar arasında bir yarış söz konusudur ve bundan müthiş zevk alırlar. Bu arada hiç yapmadıkları spor dallarıyla tanışıp kamp sonunda da bu spora devam edebilirler.
GEZİ
Geziler gruplar halinde dönüşümlü olarak yapılacaktır. Her gezi grubuna bir idareci, sorumlu öğretmenler ve grup liderleri eşlik eder. Gezilerde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kamp t-shirtlerini giymek zorundadır.
''Çocuğunuzu kampa göndermeyi düşünürken aklınıza birçok soru takılacaktır.''
Çocuğumu kimlere emanet ediyorum, kalacakları otel güvenli mi? Deniz ve havuzda gerekli tedbirler alınıyor mu? Benim çocuğum yalnız yapabilir mi? Her aradığımda çocuğuma ulaşabilir miyim? Yaz Kampı sırasında onu ziyarete gelebilir miyim? gibi.
Yaz kampları başlarken bizim açımızdan en önemli konu çocuklarımızın güvenliği ve bütün tedbirlerin alınmış olmasıdır. Kendi çocuklarımıza gösterdiğimiz özen ve sevgiden daha fazlasını onlara gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Onların güzel bir kamp geçirebilmeleri için sevgi ve saygı çerçevesi esas alınarak kamp kuralları hazırlanmıştır. Bu kurallar kampın ilk günü çocuklarımıza anlatılır. Kampın ilk günleri çocuğunuz size fazla özlem duyarak sıkça arayacak fakat ilerleyen günlerde kamp temposuyla çocuklarımızın kendine güveni artacak ve sizlerle daha az iletişim kuracaktır.
YEMEKLER
Yaz kampımızda kahvaltı, öğle, akşam yemeği açık büfe şeklinde olup, 4-5 çeşit menüden oluşmakta ayrıca zeytinyağlı, salata, meyve ve tatlı çeşitleri açık büfe şeklinde sunulmakta, içecek olarak menüye göre su, ayran veya meşrubat verilmektedir. Öğrencilerimiz istediği kadar yemek alabilirler.
SAĞLIK
Devlet Hastanesi 10 dk. mesafededir. Yöneticilerimiz; çocuğunuza anne-baba ilgisiyle yaklaşacağına emin olabilirsiniz.
KAMP İDARESİ ve GÜVENLİK
Yaz kampları süresi içerisinde öğrencinizle veya kamp ile ilgili konularda kamp idaremiz size yardımcı olacaktır. Çocuklarımızın kamp 'ta çıkabilecek sorunlarını kamp idaresi çözer. Çocuklarımızın oda denetimleri idare tarafından yapılır. Kampın tüm denetimini kamp idaresi yürütür. Otel güvenliği girişlerde görev yapar. Ayrıca otel güvenlikleri de gündüz ve gece katlarda ve açık alanlarda görevlidir.
ÖĞRETMENLER ve ANTRENÖRLER
Öğretmenlerimiz ve antrenörlerimiz branşlarında uzman, çocukları seven ve çocuk ruhundan anlayan kişilerdir. Grup liderlerimiz, Üniversitede okuyan, liderlik vasıflarına sahip, çocukları seven ve özellikle daha önce yaz kampı tecrübesi yaşamış gençlerimizdir.
GRUPLAR
Çocuklarımızın kampta güvenliğini ve düzenini sağlamak için gruplar halinde hareket ederiz. Öğrencilerimizi gruplara ayırırken yaşı, cinsiyeti, sınıfı gibi kriterlere dikkat ederiz. Mümkün olduğu kadar kız erkek dengesini korumaya çalışırız. Gruplar yaş seviyelerine göre 10 kişiden oluşur. Her grubun başında tüm gün boyunca öğrencilerden sorumlu grup lideri bulunur. Grup lideri sabah çocuklarını uyandırarak güne başlar, akşam onları yatırana kadar onlarla birliktedir. Çocuklar günlük aktivitelere ve gezilere grup olarak ve liderleri eşliğinde katılırlar. Çocuklarımız grup olarak hareket etmek ve günlük programa uymak zorundadır.
Kamplarımız çocuklarımızın teknik, kondisyon gerekse de sporcu ve bireysel kişiliklerinin gelişiminde çok önemli adımlar atmasını sağlamıştır.
Ona kendi ayakları üzerinde durabilmesi için fırsat tanıyın ve onu kampa Gönderin...
Gelecekte bireyler arasında ki farkları belirleyecek olan teknik imkanlar değil, Kişilerin sahip oldukları birikimler olacaktır.
Kampların çocuklarımız üzerinde çok büyük psikolojik etkisi olduğu unutulmamalıdır. Kamplara Katılan çocuklarımız; kendi Ayakları üzerinde durma, sosyalleşme, paylaşma, kendilerine olan özgüvenlerinin artması gibi etkenlerden kaynaklanan olumlu değişimleri neticesinde geleceğe hazırlanmalarında kampların etkin bir rolü vardır. Kamp sonrası çocuklarımızdaki neşe, huzur ve kendine güvenlerini fark edeceksiniz
Kamp Sürecinde uygun tarihlerde Olympos ve Phaselis e ve uygun görülecek yerlere gezi yapılması planlanmaktadır.
Kamp Programı ve Gerekli Malzemeler
Getirilecek malzemelere gelirsek;
♢Yüzme : Gözlük(yedek artı 1 getirilebilir) , Bone , Şnorkel , Ayak-el paleti , Pulboy, Mayo(yedek artı 1 getirilebilir) , Havlu.
♢Atletizm : Koşu takımı şort-tişört, Kalın taban hafif spor ayakkabısı , El esneme lastiği , Mat.
♢Ek Olarak : Fazla miktarda iç çamaşırı, Gündelik şort-tişört , Kötü hava koşuluna karşı en azından bir adet mont veya hırka tarzı .
KAYIT İŞLEMLERİ // Öğrencinizi göndermeye karar verdiğinizde lütfen telefonla veya internet sitemizden online ön kayıt yaptırınız. Kesin kayıtlar müracaat sırasına göre yapılmaktadır. Kontenjan sayısı ve öğrencilerimizin yaş ile cinsiyet bilgileri dikkate alınarak kesin kayıt yapılacaktır. En küçük 9 yaş, en büyük 17 yaşındaki öğrenciler kampa kabul edilmektedir. 9-14 ve 15-17 yaş gruplarına ayrı kamp programları uygulanır. Arzu eden velilerimiz merkezimize gelerek veya temsilcimiz görevlilerini ziyaret ederek kayıt yaptırabilirler. Yaz kampları için yaptırdığınız kesin kaydınızdan sonra iptal kabul edilmez
KAMP ÜCRETİNE DAHİL OLAN HİZMETLER // Konaklama, sabah-öğle-akşam yemekleri, tüm eğitim araç gereçleri, spor malzemeleri, geziler, kamp fotoğraf CD si, kamp tişörtü.
DÜZENLEDİĞİMİZ ULUSAL KAMPLAR
2014-2015 Sezon Kampını Bodrum Gümbet' de Gerçekleştirdik... (01 - 08 Eylül 2014 Sporcu Gelişim ve Hazırlık Kampı)
2015-2016 Sezonu Yaz Kampını Antalya-Kemer Çamyuva'da Gerçekleştirdik.. (02 - 08 Eylül 2015 Sporcu Gelişim ve Hazırlık Kampı)
2016-2017 Sezonu Yaz Kampını Antalya-Belek'de Gerçekleştirdik.. (01 - 09 Eylül 2016 Olimpik Sporcu Yetiştirme Kampı-Summer Camp)
2017-2108 Sezonu Yaz Kampını Antalya-Kaş ilinde Gerçekleştirdik. (05-12 Eylül 2017 Gençlerbirliği Yüzme Takımı Sporcu Gelişim ve Sezon Hazırlık Kampı)
2018-2109 Sezonu Yaz Kampını Muğla-Datça ilinde Gerçekleştirdik. (01- 09 Eylül 2018 2018-2019 Sezonu Hazırlık ve Gelişim Kampı)
SPORCU KAMP VE EĞİTİM TALİMATI
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
Madde 1- Bu Talimatın amacı; Kulüp tarafından düzenlenen eğitim-öğretim ve gelişim kampları ile milli takım hazırlık kamplarının etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi, kampa katılan sporcuların performanslarının geliştirilmesi, tutum ve davranışlarında müşterek ve standart bir uygulamanın sağlanması, kampta görev alacak kamp müdürü, antrenör, doktor, beslenme uzmanı, fizyoterapist, psikolog, spor masörü, sporcu ve diğer görevlilerin görev, yetki ve sorumluluklarını belirlemektir.
Kapsam
Madde 2- Bu Talimat, kamplardaki her türlü düzenin sağlanması ve kamp programlarının uygulanması için görevli yönetici, teknik eleman, antrenör, sporcu ve diğer personelin görev, yetki ve sorumluluklarını kapsar.
İKİNCİ BÖLÜM
Genel Hükümler
Kampların Düzenlenmesi
Madde 5– (1) Sporcu kampları Kulüp tarafından düzenlenir.
(2) Uluslar arası müsabakalar öncesinde sporcuları müsabakalara hazırlamak için sporcuların birikimlerini artırmak, gelişimlerini sağlamak amacıyla açılan eğitim kamplarıdır.
(3) Hazırlık ve eğitim kamplarına katılacak sporcuların seçimi Kulüp Başantrenörü tarafından yapılır.
Kampların işleyiş Düzeni
Madde 6– (1) Kamplar, yörenin, iklim ve doğa ile kampa katılacak sporcuların özelliği, niteliğine göre değişik türdeki konaklama tesislerinde gerçekleştirilir. Kulüp tarafından düzenlenecek kamplarda yönetim ve eğitim görevlileri Kulüp antrenör-idarecileri tarafından yapılır.
(2) İzlenecek günlük program ve eğitim programı Kulüp Eğitim/Teknik Kurulu tarafından hazırlanır.
Kamp Görevlileri
Madde 7 – Kampların yönetimi Kamp Müdürü tarafından sağlanır. Eğitim etkinlikleri de antrenörler tarafından yürütülür. Spor uzmanı, memur gibi yönetim personeli de görevlendirilebilir.
Kamp Müdürünün Görev ve Sorumlulukları
Madde 8- (1) Kamp Müdürü, Kulüp Başantrenörüne karşı sorumludur.
(2) Kamp müdürünün görevleri:
a) Kampla ilgili çalışmaları düzenlenmek, eğitim ve öğretimin programını uygulamak.
b) Kamp hizmetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesi için ilgililerle gerekli koordinasyonu sağlamak.
c) Kamp ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli tedbirleri almak.
ç) Kampın düzenli bir şekilde yürütülmesi için Kulüp Başkanlığı ve ilgili il müdürlüğü ile işbirliği içinde bulunmak.
d) Teknik direktör ve/veya antrenör tarafından hazırlanan kamp çalışma programını uygun yerlere asmak ve Kulüp başantrenörüne bildirmek.
e) Sporcuların çalışma dışında kalan zamanlarını kontrol altında tutmak, sosyal ve kültürel etkinlikler organize etmek.
f) Sporcuların antrenman ve yarışmalara hazırlanabilmesi için gerekli düzenlemeyi yapmak.
g) Kampın günlük faaliyetlerini yazılı olarak tutmak ve kamp sonunda düzenleyeceği raporu Kulüp Teknik direktörüne bildirmek.
ğ) Kamp disiplinine uymayan, huzur bozucu söz ve davranışlarda bulunan yönetici, antrenör, sporcu ve diğer görevlileri ikaz etmek, tekrarı halinde bir rapor ile Kulübe bildirmek, gerektiğinde teknik direktör ve/veya antrenörle birlikte tutacağı tutanakla kampla ilişiğini kesmek.
h) Doping numune alımı için gelen görevlilere yardımcı olmak ve ilgili sporcuları hazırlamak.
ı) Doping ve sağlık konularıyla ilgili olarak sporcuları bilgilendirici toplantılar yapmak.
i) Kampa katılanların barınma ve ulaşımları ile ilgili puantajları tutmak.
j) Davranış ve kıyafeti ile sporculara örnek olmak.
k)Kampın disiplini ve idaresinden sorumlu olmak.
l) Kulüp izni ile basın mensuplarına bilgi vermek veya röportaj yapmak.
Teknik Direktörün Görev ve Sorumlulukları
Madde 9- (1) Teknik direktör idari yönden kamp müdürüne, teknik yönden kulübe karşı sorumludur.
(2) Teknik direktörün görevleri:
a) Kampa katılan sporcularla ilgili istatistiki bilgileri bir rapor halinde kamp müdürü vasıtasıyla Kulüp Başantrenörüne bildirmek.
b) Milli takımı oluşturacak sporcuların önceden duyuracağı bir tarihte seçimini yapmak ve yazılı olarak bildirmek.
c) Davranışları ve kıyafeti ile antrenör ve sporculara örnek olmak.
ç) Antrenörlere verilen programları uygulatmak.
(3) Kampta teknik direktörün bulunmadığı hallerde en kıdemli antrenör sorumlu antrenör olarak tayin edilir.
Antrenörün Görev ve Sorumlulukları
Madde 10- (1)İdari yönden kamp müdürüne, teknik yönden teknik direktöre karşı sorumludur.
(2) Antrenörün görevleri:
a) Kampa katılan sporcuların teknik- taktik ve kamp eğitimi programlarının uygulanmasını sağlamak.
b) Kamp sırasında çalışma ortamının hazır hale gelmesini sağlamak.
c) Kamp sırasında sporcuların isteklerini teknik direktöre veya sorumlu antrenöre iletmek.
ç) Sporcularla ilgili performans gelişimlerini takip etmek.
d) Kıyafet ve davranışları ile sporculara örnek olmak.
e) Antrenman, dinlenme, yemek, eğlence ve yatma zamanlarında sporcuları kontrol etmek.
f) Kamp sonunda kulübe verilmek üzere teknik rapor hazırlamak.
Doktorun Görev ve Sorumlulukları
Madde 11- (1) Doktor kamp müdürüne karşı sorumludur.
(2) Doktorun görevleri:
a) Kampta bulunan sporcuların sağlık işlerini ve sağlıkla ilgili hizmetleri yürütmek.
b) Her gün ve lüzumlu görülen zamanlarda sporcuların sağlık durumlarını kontrol etmek ve sporcu sağlık formu düzenlemek.
c)Sporcuların müsabakaya katılıp katılamayacaklarını rapor etmek.
ç)Sporcular ile ilgili olarak antrenman, müsabaka, yatma, beslenme ve sağlık gibi konularda gerekli tedbirleri almak ve kamp müdürüne bilgi vermek.
d)Kampa en yakın sağlık merkezi ile irtibat kurmak ve sağlık önlemleri ile ilgili konularda gerekli tedbirleri almak.
e)Sporcu sağlığı, spor sakatlıkları ve ilk yardım konularında sporcuları ve antrenörleri bilgilendirmek, gerekli önlemleri almak.
f)Doping maddesi içerebilecek hazır yiyeceklerin tüketilmemesi konusunda gerekli önlemleri almak.
g)Wada tarafından yayınlanan doping listesinde yer alan maddelerin ve ticari isimlerinin güncellenmiş listesine sahip olmak ve sporcuları bilgilendirmek.
Beslenme Uzmanının Görev ve Sorumlulukları
Madde 12- (1) Beslenme uzmanı kamp müdürüne karşı sorumludur.
(2) Beslenme uzmanının görevleri:
a)Kampta, spor dalının özelliğine ve sporcuların alması gereken kalori miktarına göre beslenme programı hazırlamak.
b)Mutfak ve yemekhane hizmetlerinin düzenli ve verimli yürütülmesini sağlamak.
c)Gıda maddelerinin sağlık şartlarına uygunluğunu kontrol etmek.
ç)Günlük tabldot listelerini gerektiğinde günün şartlarına uygun hale getirmek.
d)Sporcuların özel beslenme ve kilo sorunları ile ilgili beslenme programları hazırlamak.
e)Mutfağın temizlik ve düzenini, mutfak personelinin sağlık kurallarına uygun ve temiz olmalarını sağlamak.
f)Yiyeceklerin hijyenik ortamlarda uygun lezzette ve besin değerlerini kaybetmeden pişirilmesini sağlamak ve dağıtımını kontrol etmek.
Sporcunun Görev ve Sorumlulukları
Madde 13- (1) Teknik kadro ve kamp müdürüne karşı sorumludur.
(2) Sporcunun görevleri:
a)Kamp kurallarına ve talimatlarına uymak, tutum ve davranışları ile çevresine örnek olmak.
b)Seçme müsabakaları esnasında görevliler ve hakemlerin talimatlarına aykırı hareket etmemek, itiraz ve olumsuz davranışlarda bulunmamak.
c)Teknik direktör, antrenör ve kaptanın belirlediği yer ve zamanda istenilen uygun kıyafetle ve bakımlı olarak hazır bulunmak.
ç)Sporcuya ve centilmenliğe yakışır davranışlarda bulunmak.
d)Bulunduğu ortam ve çevrenin temizliğine özen göstermek.
e)Kamp çalışma programına uymak.
f)Geçerli mazereti nedeniyle kamptan erken ayrılması gereken durumlarda kamp müdürüne ulaşabilecek adres ve telefon bilgilerini vermek.
g)Kamp doktorunun bilgisi dışında tedavi amaçlı olsa dahi herhangi bir ilaç kullanmamak.
g)Sporcuların dengeli ve yeterli beslenmeleri konusunda sporcu ve yöneticileri bilgilendirmek.